Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: قصه زندگی موش ها همیشه برای کودکان و البته بزرگسالان جذابیت داشته است و این موجودات در هر قامتی قرار بگیرند دوست داشتنی هستند. در این گزارش قصد داریم مروری کلی بر فیلم سینمایی شهر موش ها داشته باشیم. فیلمی که به کارگردانی مرضیه برومند، در دو سری ساخته شد و در هر کدام موش های یک شهر را در موقعیت متفاوت و جدیدی ترسیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسب آغاز برگزاری جشنواره فیلم کودک، مروری بر فیلم های موفق این ژانری که این روزها مغفول مانده است، داشته باشیم و در این گزارش، مروری بر فیلم سینمایی «شهر موش‌ها» به کارگردانی مرضیه برومند خواهیم داشت.

 

** موش‌هایی در دنیای واقعی و مجازی

یکی از موجوداتی که نگرش انسان ها درباره آن در دنیای واقعی با  دنیای قصه و کارتن و فیلم از زمین تا آسمان فرق می کند، موش ها هستند. موش هایی که البته در دنیای مجازی با ظاهری بسیار متفاوت دیده می شوند و به همین خاطر است که با دنیای واقعی ما انسان ها متفاوتند.

** انیمیشن‌هایی با محوریت موش‌ها

از سالها پیش انیمیشن های بسیاری با محوریت موش ها ساخته شده است که البته به شهرت هم رسیده است و شاید سازندگان شهر موش ها نیز با استفاده از محبوبیت همان انیمیشن ها دست به ساخت فیلمی با محوریت موش ها زدند.

 

** تفاوت «مدرسه موش ها» با «شهر موش ها»

شهر موش ها ابتدا نسخه تلویزیونی بود که در قالب آیتم هایی در جُنگی در سال ۶۰ از شبکه یک سیما بروی آنتن رفت و قصه اصلی آن درباره تشویق بچه ها به مدرسه رفتن بود. اما در ادامه به دلیل استقبال مخاطبان از این کار، بنا شد تا فیلم سینمایی شهر موش ها نیز ساخته شود. سری اول در سال ۶۴ و سری دوم در سال ۹۳ تهیه و تولید شد و در هر بار به آمار قابل قبولی در فروش و گیشه رسید.

 

** ظاهر و نام های موش ها منطبق بر ویژگی اخلاقی شان

فانتزی که در پرداخت به شخصیت موش ها در این فیلم سینمایی وجود داشت، یکی از عامل های موفقیت آن بود. از نام تک تک شخصیت ها گرفته تا ویژگی و خصیصه ای که هر کدام از موش ها را منحصر به فرد می کرد. برای مثال کپل که ظاهری چاق داشت، یکی از موش های شکموی شهر موش ها بود که علاقه فراوانی به خوردن خوراکی های مختلف از جمله پنیر و گردو داشت! یا دم باریک موشی بود که دمی باریک داشت و سرمایی از موش های سرمایی شهر موش ها بود. نارنجی با لحنی خاص زنانه صحبت می کرد و خوش خواب مدام خوابش می آمد. جالب اینجا که ظاهر و صورت هر کدام از این موش ها دقیقا منطبق بر ویژگی اخلاقی شان و آنچه در شخصیت پردازی آنها لحاظ شده بود تصویر شده بود.

** صداپیشه های «شهر موش ها ۱»

حمید جبلی،  ایرج طهماسب، راضیه برومند، مسعود کرامتی، مرتضی احمدی،‌آزاده پورمختار، کامبیز صمیمی مفخم، مریم سعادت و ... از صداپیشه های این فیلم عروسکی بودند.

 

** عروسک هایی که شخصیت اصلی بودند

یکی از نکته هایی که درباره این فیلم وجود دارد عدم حضور بازیگران زنده و در اصل انسان ها در کار بود. در صورتیکه بسیاری از کارهای عروسکی و یا نمایشی تلفیقی از عروسک در کنار بازیگران هستند اما برومند در این فیلم سینمایی از چنین شیوه ای استفاده نکرد.

** داستانی درباره تعقیب و گریز

اما داستان اصلی شهر موش ها، درباره تعقیب و گریز موش و گربه ای بود. گربه ای به نام اسمشو نبر در شهر موش ها پیدا شده بود و موش ها از ترس گربه و به دام افتادن در دام گربه، مجبور به رفتن به شهری دیگر شدند.

** پورمختار: شخصیت های موش ها در نسخه تلویزیونی به شهرت رسیدند

«آزاده پورمختار» صداپیشه و سرپرست صداپیشه های فیلم سینمایی «شهر موش ها ۲» در گفت و گو با خبرنگار فارس، درباره دلیل موفقیت «شهر موش ها» گفت: یکی از علت هایش این بود که در تلویزیون پخش شده بود و برنامه موفقی بود و وقتی فیلم سینمایی آن ساخته شد مخاطب شناخت خوبی از همه شخصیت ها داشت.

وی ادامه داد: برای این کار زحمت های فراوانی کشیده شده بود هم کارگردانی و هم بخش عروسکی کار. معمولا اینطور است که اگر برای کاری زحمتی کشیده شود و اینکه در زمان مناسبی اکران شود، با استقبال خوبی روبرو می شود.

 

** «شهر موش ها ۲» خاطره نسلی بود که پدر و مادر شده بودند

پورمختار درباره «شهر موش ها ۲» ادامه داد: «شهر موش ها ۲» چندین سال بعد از سری یک آن ساخته شد و خاطره های نسلی بود که دیگر خودشان مادر و پدر بودند و خیلی هایشان خودشان می خواستند فیلم را ببینند و فرزندانشان را با خود می آوردند.

 

این صداپیشه عروسکی درباره فانتزی بودن شخصیت موش نیز گفت:  شخصیت موش در بسیاری از انیمیشن های جهانی دیده شده است. البته در ادبیات کهن و قصه های عبید زاکانی نیز شخصیت موش را دیدیم.

** کپلک محوریت «شهر موش ها ۲»

داستان شهر موش ها ۲ دقیقا ۳۰ سال بعد از شهر موش ها ۱ روایت می شد. کپل با نارنجی ازدواج کرده و دو فرزند به نام های کپلک و صورتی دارند. در این سری از شهر موش ها محوریت داستان درباره شخصیت کپلک است که تقریبا الگویی از پدر خود در دوران خردسالی است. کپل رستورانی راه اندازی کرده و همسرش نارنجی دوست دارد کارهای خانه را به خدمتکار بسپارد.

 

** فضایی مدرن و شیک

فضایی که در شهر موش ها ۲ تصویر شده بود بسیار مدرن تر و شیک تر از فضایی بود که در شهر موش ها ۱، دیده شد. از نماهای داخلی و خارجی گرفته تا دکورها و متُد ساخت عروسک ها و حتی لباس هایشان همه و همه سال ۹۳ تهران را نمایش می داد. از  تفاوت در ساخت موش ها گرفته تا گربه ای که به شدت متفاوت تر از فیلم سینمایی قبلی شهر موش ها بود تفاوت هایی را در نسخه های سینمایی این اثر ایجاد کرده بود.

 

** صداپیشه های «شهر موش ها۲»

آزاده پورمختار، آزاده مویدی، امیرحسین صدیق، الکا هدایت، هنگامه مفید، کاظم سیاحی، مانی نوری،‌نیما فلاح، نگار استخر، سحر ولدبیگی، محمد بحرانی، سیامک صفری و ... صداپیشه های شهر موش ها ۲ بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کودک جشنواره شهر موش ها مرضیه برومند فیلم سینمایی شهر موش ها ۲ انیمیشن ها شخصیت موش ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگر تایتانیک و ارباب حلقه‌ها درگذشت

برنارد هیل بازیگر سینما که بیشتر برای بازی در فیلم‌های تایتانیک و ارباب حلقه‌ها شناخته شده بود در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

او نقش کاپیتان ادوارد اسمیت را در فیلم تایتانیک و پادشاه تئودن را در سه گانه ارباب حلقه‌ها بازی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • ببینید | روایت بازیگر زن سینما از کامنت زشت یکی از آشناهای خود
  • درخشش هنرجوی هنرستان هنر‌های زیبای پسرانه مشهد
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • بازیگر تایتانیک و ارباب حلقه‌ها درگذشت
  • رخنه به قلب دشمن
  • جان تری و توصیف شخصیت های فوتبالی در قالب کلمات کوتاه / زیرنویس فارسی